Știm care sunt blocajele sexuale care ne dau peste cap armonia cu partenerii noștri? Ce ne taie plăcerea? Ce ne strică feng shui-ul?

Azi vă prezint 4 din cele mai importante blocaje în intimitatea noastră erotică. Deși ne-ar putea fi evidente, bănuiala mea este că nu le avem foarte clare în minte.

Atitudinea învățăcelului

Înainte să intrăm în blocajele propriu-zise, vă rog să procesăm acest element: nimeni, și chiar vorbesc serios, nu s-a născut învățat. Este un truism uriaș pe care îl cunoaștem cu toții la nivel intelectual.

Cu toate acestea, ne facem un deserviciu enorm nouă și iubiților noștri atunci când nu înțelegem cu și din inimă acest truism.

De ce? În ignoranța noastră (sau poate aroganța?) nu reușim să simțim compasiune pentru cei în raport cu noi înșine și nu reușim să ne aducem pe calea învățării. Partenerii noștri cei mai abili nu s-au trezit așa, dintr-o dată. Au bătut un drum lung. Și dacă sunt într-adevăr de substanță, cu siguranță și-au luat un angajament mare.

La un anumit moment, oricine a reușit ceva în viața proprie demn de apreciere, a stat față în față cu ignoranța, blocajele, fricile, eșecurile și orice alt lucru neplăcut îl aduce cu sine neștiința. Dar acești oameni au avut curajul să recunoască unde se aflau și au luat decizia să schimbe situația. Și s-au ținut de acea decizie.

Din perspectiva mea, aceștia sunt oamenii frumoși și rari.

Dezvoltarea începe de la cunoașterea tuturor aspectelor tale. Bune și rele.

În timp ce toți începem aproximativ în același fel (îi exclud de aici pe oamenii cu handicap), atunci când suntem copii avem instinctele și inocența erotică.

Cu toate acestea, unii dintre noi avem norocul să creștem în medii în care avem libertatea de exprimare (inclusiv cea sexuală).

Și în acele medii am avut oameni care au întrupat vieți sexuale sănătoase și au avut o intimitate echilibrată și sănătoasă (asta însemnând liberă, pottivită stilului lor, cu încrederea să se exprime liber – fără ca acest lucru să însemne comportamente ostentative sau flamboyante). În aceste cazuri sexualitatea a fost înțeleasă și trăită în frumusețea ei, în bogația de emoții și savori, în naturalețea ei.

Dacă ai crestuc în așa un mediu cu siguranță ai punctele de reper ale unei sexualități naturale și sănătoase.  Și, să fiu înțeleasă corect, naturalețea și sănătatea este diferită pentru fiecare dintre noi. Ideea aici este alta: să crești în așa o libertate, cu părinți conștienți și liberi, ne face pe noi, în calitate de copii, să avem încredere în busola noastră interioară mai mult decât orice altceva.

Dacă ești unul din acești oameni, am încrederea că ai avut o cale mult mai lină decât a majorității dintre noi. Și sper să le inspiri celorlalți o sexualitate sănătoasă prin atitudinea ta, obiceiurile tale, relaxarea, încrederea plăcută și energia ta per ansamblu.

Dacă nu ai fost unul din acești oameni, ca și mine, atunci sper sincer ca vlogul de astăzi să îți dea câteva informații utile despre posibilele probleme și să îți deschidă apetitul pentru dezvoltarea sexuală.

Îmi e greu să mă gândesc la ceva mai frumos și magnetic decât la formarea și cultivarea esenței noastre umane. Sexualitatea este mai mult decât doar un instinct. Ea este bucuria, încrederea, naturalețea, creativitatea, energia noastră. Este ceea ce ne conduce în viață. Sexualitatea este mai mult decât fizicul. Oricine este îndrăgostit profund și într-o relație fericită (care, apropos, nu este lipsită de provocări!) va ști sau va trăi la ce mă refer.

Ironia din contextul vlogului

Am și o mărturisire: vlogul despre blocajele în sexualitate a fost cel mai dificil de făcut. Aveam o presiune enormă de timp și multe lucruri care se întâmplau pe fundal care ne-au făcut să ne oprim de nenumărate ori să așteptăm să se liniștească zgomotele sau să se elibereze încăperea. Eram stoarsă de energie până la finalul lui.

Dar am încredere că a meritat tot supliciul. Sper să motiveze cât mai mulți oameni cu putință să înțeleagă, să proceseze și să înceapă dezvoltarea pe această cale.