Una din cititoarele Revistei AVANTAJE a vrut să discut despre subiecte controversate precum sexul anal. Deci, să pătrundem tema cu încredere. Zic 🙂

În cazul în care nu știi, de la începutul lui 2017 semnez câteva din articolele comunității online avantaje.ro – la categoria Relații. Săptămâna aceasta am dat răspuns unei cititoare care a vrut să intre nici mai mult nici mai puțin decât în… subiectul acesta.

Despre curajul subiectului

 

Am crescut într-o societate închisă, care nu știa să trateze temele cu maturitate, care nu știa să educe pe tema sexualitate. Chiar și acum (când mă formez cât pot de serios în domeniul acesta) resimt atitudinea generală negativă în privința sexualității.

Resimt prejudecățile, jena, imaturitatea, incultura sau aroganța afișată de către mulți oameni. Multe persoane merg intenționat spre atitudini de epatare, fără însă să aibă vreun efect constructiv în jurul lor.

În mod evident mă afectează fiindcă nu sunt ruptă de societatee. Asta pe lângă (evidentul) că sunt un om failibil și supus erorii, precum toți ceilalți.

În spiritul transparenței, îmi este încă greu să mă relaxez și să mă deschid la discuții. Cu excepția evenimentelor pe care le organizez pentru femei. Nu aș vorbi tot timpul doar despre sexualitate. Dar chiar și așa, prefer să fiu precaută în interacțiunile sociale.

Însă îmi păstrez încrederea și curajul să merg pe drumul început, indiferent cât timp va lua până vom fi, ca societate în ansamblu, mai degajați și deschiși la subiect.

Când vine vorba despre sexul anal, recomand și mai multă grijă în alegerea persoanelor cu care ajungem să avem experiența. Rar găsim potrivirea la nivel de corp fizic, nevoi emoționale și cadru mental sau intelectual. Da, toate contează.

Abordarea din vlog

Așa cum vei vedea și în vlog, am simțit nevoia să îmi fac ceva curaj și eu însămi. Asta fiindcă filmam într-un spațiu public, unde era relativ linișite se aflau alte persoane care studiau. Nu am știut cum avea să interfereze subiectul cu ceea ce ei veniseră acolo să facă. Cu siguranță a făcut o impresie puternică 🙂

Personal sunt adepta abordării cât mai sincere, echilibrate, mature, așezate și relaxate cu putință. Nu văd nimic constructiv în abordarea prin senzațional sau stârnit zarva. M-am străduit să fiu cât de echidistantă cu putință.

 

Este la fel de drept că nu voi intra niciodată în discuția aceasta mai în detaliu decât atât, în public.

Sper așadar ca vlogul să ne fie de ajutor și să ne dea încrederea să abordăm subiectul acesta cu persoanele apropiate.