Acesta este miezul muncii  mele: intimitatea. Din toate felurile de intimitate, intimitatea emoțională este cea mai importantă într-o relație de iubire. Sigur, nu doar într-o astfel de relație, dar aleg să mă concentrez cât mai mult pe domeniul nostru.

 

Intimitatea

În înțelegere mai largă ea este un „spațiu” creat.

Nu unul fizic (deși este evident că este necesar să împărțim spațiul fizic cu cineva pentru a avea intimitate), ci unul mai subtil și rafinat. Este spațiul unei legături, unei relații, un raport profund și important.

Fie că vorbim despre un alt om cu care avem intimitate, fie că vorbim despre o meserie (să îți cunoști meseria foarte intim nu este doar o metaforă, chiar poate însemna deosebirea dintre un profesionist și un amator), fie că vorbim despre o situație sau chiar despre propria persoană.

În acest spațiu comun există înțelegere, acceptare, familiaritate, libertate de exprimare, cunoaștere, experiență (de orice natură este ea), simțire, poate chiar atingere (dacă este vorba doar despre intimitate între oameni).

Există patru feluri mari de intimitate: socială (când mergem la picnic, în club, în tabere, retreat-uri, când întâlnim oameni în tren, colegi de muncă etc.), intelectuală (oamenii cu care ne spunem lucrurile pe care le credem cu adevărat, perspectivele asupra vieții, concepte sau alte descoperiri intelectuale), emoțională (oamenii cu care ne arătăm partea cea mai sensibilă, vulnerabilă, paleta de emoții pe care le exprimăm, le manifestăm, le vedem, le suntem martori) și sexuală (evident, acesta este spațiul în care ne arătăm în cea mai sinceră stare de goliciune a noastră – mai mult decât doar la nivel fizic).

Indiferent pe care am trăi-o la un moment dat, e important să reținem că nu o putem crea cu oricine. Ne deschidem intim (indiferent de felul raportului) doar anumitor oameni. Evident, cei cu care simțim că putem arăta părți din noi și că acestea vor fi înțelese, acceptate, apreciate.

 

Vlogul de astăzi

În vlog m-am rezumat la intimitatea emoțională. Ea este cea mai importantă în orice relație, inclusiv cea de cuplu. Emoția este cel mai mare afrodiziac.

Am pus și marcaje de timp care să te ajute să urmărești mai clar vlogul, dacă alegi să îl privești din canalul YouTube.