A venit și momentul în care încep grupurile de lucru dedicate femeilor. Proiectul cu grupuri face parte (în prezent) din strategia de formare proprie în sexualitate somatică.

Primul grup este selectat din cercul propriu de cunoștințe și este un grup test. Fiecare participantă a primit toate informațiile și temele de lucru. În final fiecare va realiza o evaluare a facilitatorului cât și a conținutului acestui grup. După sesiunile de grup și întâlnirile individuale, voi anunța data începând cu care voi deschide acest grup de lucru către public (feminin).

În cadrul grupului vom aborda noțiuni de bază despre sexualitate (conform programei pe care o urmez: sexualitate somatică). Vor fi prezentate elemente de bază despre sexualitate, erotică, abordările cele mai răspândite în sex-terapie, polaritatea feminin – masculin și principalele deosebiri de care trebuie să ținem cont plus o serie de aplicații pce presupun revelarea propriilor convingeri sexuale, explorarea minții erotice, elemente de bază ale masajului senzual, lecturi care oferă o privire asupra cunoștințelor în sexualitate umană, prezentarea tipologiilor sexuale cât și determinarea propriei tipologii – pentru a ști unde te situezi, ce ai nevoie să fii împlinită în propria tipologie și apoi cum îți poți extinde spectrul de experiențe – cum poți îngloba și celelalte tipologii.

De ce ai veni la un astfel de grup? În primul rând pentru propria clarificare pe acest subiect vast, pe care învățarea este poate cel mai puțin monitorizată și structurată. De multe ori este lăsat la norocul întâlnirii persoanei sau persoanelor potrivite, de la care să putem învăța. Întrucât încă nu există o cultură și o deschidere reală față de educarea și dezvoltarea sexuală a fiecăruia dintre noi (iar aici punctez faptul că educarea înseamnă mai mult decât dobândirea unor noțiuni despre preconcepție și avertizări asupra pericolelor BTS) suntem încă expuși la ignoranță, preconcepții, prejudecăți sociale și culturale (în unele culturi de-a dreptul fanatice) sau, cel mai frecvent, sfaturi prost orientate, argumentate sau pur și simplu necorelate cu nevoile și nivelului de dezvoltare al fiecărei persoane. Grupul de lucru pe care îl voi coordona oferă o introducere în sexualitate (conform programei pe care o urmez) și poate fi o primă direcție pentru orice femeie interesată să își înțeleagă mai bine propria natură sexuală, să își clarifice obstacolele pe care le poate întâmpina în intimitatea fizică, să își dezvolte abilități de comunicare cu tipologii diferite și să aibă, ultimamete, un fundament solid în propria evoluție sexuală.

Cursul este realizat în baza primului modul intensiv, urmat în Cehia în perioada 1 – 10 iulie 2016, conform certificatului prezent.

diploma - mica

 

Grupul de lucru este dedicat exclusiv femeilor, scopul său fiind oferirea unor noțiuni de bază în sexualitate și crearea unui cadru de autocunoaștere și dezvoltare sexuală. Participarea la grup nu presupune contact intim sau comportament impropriu din partea nici unui cursant. Toate sesiunile se desfășoară îmbrăcat. Participarea la grupul de lucru nu reprezintă formare oficială în domeniul sexualității. Pentru astfel de obiective există programe ale facultăților de psihologie, module de perfecționare în sex-terapie, workhsop-uri și cursuri cu scopul declarat de formare în terapia de cuplu sau terapia relațională (autorizate de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale din România).